תאוריית הצבעים היא תיאוריה מעולם הפסיכולוגיה שנוצרה על ידי אייזק ניוטון, המבחינה חוקים ייחודיים המטרתם העיקרית היא לעזור למעצבים גרפים לבחור צבעים בצורה חכמה יותר ולהבין את החשיבות של כל צבע ולהעביר את המסרים בצורה נורמלית וברורה יותר.
משמעות הצבעים החמים:
תורת הצבעים היא תחום נרחב בתוך תחום הפסיכולוגיה העוסקת בהשפעת הצבעים על התחושות, התנהגות והתפתחות אדם. בתורת הצבעים הידועה במסורת המערבית.
האדום – מציין תעוזה ושואף לשדר ייצוב וכוח, אך יחד עם זאת, יכול להעלות גם תחושת סכנה ולתקוף את הדופק. בכדי להבין היטב את ההשפעה של הצבע האדום, יש לבצע בו שימוש בצורה נכונה בהתאם להקשר ולמטרת השימוש.
הכתום – משמעותו של הצבע הכתום משתנה לפי התרשים התרבותי והחברתי שבו הוא משמש. בדרך כלל, הכתום משקף אנרגיה ובולטות ומשווה בינהם להביא שמחה ושימחת ילדים. בהקשר המקצועי והעסקי, מומלץ להשתמש בכתום ביצירת תמונה חיובית ומרשימה, ובכך יכול לגרום להקרת מותג מסוים באורח לידבר.
הצהוב – משקף תכונות פסיכולוגיות שונות, מסמל חום, אמפטיות ומופנמות אישית. זהו צבע שיש בו תשומת לב הרבה ומקפיץ המון רעש. בניגוד לצבעים הקודמים, הצהוב משדר חיוביות ושמחת חיים. לכן, בעיקר בנושאים הקשורים למותגים ותווי חינוך, יש להשתמש בצבע הצהוב כדי לעורר התעניינות, חמימות ושלווה.
משמעות הצבעים ההקרים:
סגול – הצבע הסגול הוא צבע ייחודי שמשדר תחושת מסתוריות ויוקרה, בטבע נעים מאוד לראות אותו, וכן הוא מעניק תחושת ייחודיות וחדשנות.
כחול – הוא צבע מרהיב, שקשור לתחושת ביטחון ורוגע. הוא משקף את המרחבים הפתוחים והרחבים, כמו השמיים הכחולים והים הסוהר.
ירוק – בעברית, הינו צבע שמח ומלא תקווה. יש לו השפעה מרעננת ומעניק תחושת אופטימיות.
לסיכום, עם הבנתכם על משמעותם של הצבעים, ההבדלים ביניהם ותאוריית הצבעים, התהליך ישתפר ויתרכז. בחירת הצבעים ללוגו שלכם כבר לא תהיה אתגר, וההחלטה איזה צבעים לבחור לפרויקט לא תימשך יותר מדי. לסיכום, הבנתם כי אחריות לבחור צבעים נכונים מסתמכת על הידע שלכם על האפקטים של צבעים שונים והתוצאה תהיה מקצועית ומוצלחת.